Smart Curing Controller

QConcepts lanceert op METSTRADE 2017 (Marine Equipment Trade Show) de Smart Curing Controller. De controller is de eerste deliverable in een reeks slimme systemen voor de productie van composieten. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Friese SmartRigging, specialist in lichtgewicht uitrusting voor de scheepsbouw.

Bediening en monitoring

De Smart Curing Controller is een systeem dat niet alleen composiet hardt, maar ook data verzamelt over het curingproces. Het apparaat combineert de besturing van verwarmingselementen met de opslag en live screening van het curingproces, zonder dat daar extra manuren voor benodigd zijn. Het universele systeem is geschikt voor ovens, verwarmde mallen en andere verwarmingssystemen. Zeven sensoren monitoren de temperatuur op verschillende punten.

Dataopslag

Alle temperatuurdata worden opgeslagen in een database en kan in real time worden gevolgd op een geïntegreerde display, zonder het gevaar van het onderbreken of verstoren van het curingproces. De opgeslagen data vormen het kwaliteitsbewijs naar de klant toe. Het systeem werk wereldwijd op het reguliere elektriciteitsnet (110V/60Hz or 230V/50Hz).

Universeel

De controller is ontworpen voor gemakkelijke integratie in bestaande systemen, wat resulteert in snelle installatie en minimale downtime.

METSTRADE 2017 wordt gehouden op 14 t/m 16 november in de RAI Amsterdam. De controller wordt op stand 02.501 van SmartRigging gedemonstreerd.

Neem hiernaast contact op om de mogelijkheden van de Smart Curing Controller voor uw toepassing te bespreken.

Contact