Samenwerking met kennisinstellingen en studentenprojecten

Wij werken graag samen met studenten. Zij leveren immers ‘verse’ kennis en zorgen voor een frisse blik op zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn. We ondersteunen enkele studentenprojecten middels sponsoring en door technische ondersteuning.

 

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

QConcepts werkt nauw samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Onder begeleiding van QConcepts worden verschillende projecten uitgevoerd door studenten van met name het Instituut Engineering.

Enkele voorbeelden van projecten die in deze samenwerking zijn ontstaan:

  • Partnerzuil. QConcepts heeft voor een gekoppeld beeldschermsysteem software ontwikkeld en de monitoren geprogrammeerd.
  • Solar bike.
  • Antigeluid: hardware-ontwikkeling (componenten, PCB-ontwerp)
  • Solarboat: De HAN Solarboat is een van de iconische projecten van HAN Engineering. Studenten van de verschillende opleidingen hebben vanaf nul een boot op zonne-energie gebouwd. Elk semester wisselt de groep studenten die de bot elke keer verbeteren en optimaliseren. Het doel is zo efficiënt mogelijk te varen met de beschikbare energie. Strategie is dus erg belangrijk.
  • HAN Hydromotive

Uit de samenwerking met de HAN is eind 2015 IIME (Innovatie In Mobiliteit & Energie) ontstaan. IIME is een organisatie waar (leerwerk-)studenten de mogelijkheid hebben om uitdagende stage- of afstudeerstage opdrachten uit te voeren. Deze projecten zijn gerelateerd aan productinnovaties op het gebied van technische ontwikkelingen in de sectoren duurzame energie en mobiliteit. IIME biedt studenten een innovatieve en leerzame werkomgeving waar kennisontwikkeling en goede begeleiding voor studenten centraal IIME is in samenwerking met het Achterhoek Centrum Technologie en SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise) gevormd. IIME is in januari 2016 geopend door Niels Joosten en Michiel Scheffer. 

Ga naar de website van IIME ->>