QConcepts is gespecialiseerd in het analyseren van stromingen (flow analysis). Water-, lucht- en energiestromen behoren tot onze expertisegebieden. Wij voeren onze analyses uit met Computational Fluid Dynamics (CFD). Aan de hand van simulaties bepalen en optimaliseren wij het gedrag van gas- vloeistof en energiestromen.

Energiestromen
Met CFD-software identificeren en voorkomen wij spanningen in een product. Dat doen wij door middel van stroming-of temperatuuranalyses. Dit soort werkzaamheden voert QConcepts onder andere uit voor verwarmingssysteemproducenten waardoor het rendement en levensduur van deze verwarmingssystemen worden verhoogd.

Waterstromen
Door middel van een door QConcepts ontwikkeld Velocity Prediction Programm (VPP) in combinatie met CFD-analyses worden vaartuigen met-en zonder draagvleugel systemen geanalyseerd en geoptimaliseerd. Deze tool wordt onder andere ingezet bij R&D projecten op het gebied van E-Mobility, recreatievoertuigen en hydroturbines.

Luchtstromen
Door middel van CFD stroming worden de krachten op een voorwerp geanalyseerd. QConcepts analyseert bijvoorbeeld lucht stromen op windturbines en vleugel constructies.