Qconcepts ondersteunt het HAN Hydromotive team

Het HAN Hydromotive team heeft het afgelopen driekwart jaar in samenwerking met QConcepts carbon fiber velgen ontwikkeld. Deze velgen zijn ontwikkeld voor de auto die in Londen tijdens de Shell Eco-marathon moet gaan racen op waterstof. Qconcepts heeft het project ondersteund door het aanbieden van een werkruimte, materialen en professionele ondersteuning.

Proces van het maken van carbon fiber velgen

Voordat de velg gemaakt kon worden zijn er eerst tekeningen gemaakt om op basis daarvan mallen te kunnen ontwikkelen. Deze mallen zijn op de CNC-freesmachine gefreesd in de gewenste vorm en zijn daarna in de epoxy gezet. Nadat de mallen in de epoxy waren gezet zijn deze geplamuurd en gespoten. Hierdoor is de velg mooi strak geworden en zijn eventuele oneffenheden weggewerkt.

Door gebruik te maken van de bovenstaande materialen in combinatie met composieten is het gewicht van de velg zo licht mogelijk gebleven. Dit zorgt weer voor een lagere luchtweerstand wat kan leiden tot betere raceresultaten.

Over HAN Hydromotive

Het HAN Hydromotive team werkt al sinds 2009 aan de bouw van een auto die racet op waterstof. Het project HAN Hydromotive is ontstaan na afloop van een schoolproject genaamd de HAN Eco-marathon. Een aantal studenten waren hier zo enthousiast over dat zij een team begonnen dat nu al jaren meedoet aan verschillende races en mooie resultaten neerzet.

QConcepts kijkt terug op een fijne samenwerking met een enthousiaste groep studenten. QConcepts wenst het Hydromotive team veel succes tijdens de Shell Eco-marathon in Londen.