50% van projecten in het InnovationLAB op HISWA ’16 afkomstig uit werkplaats QConcepts

Aanstaande woensdag gaat de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 van start. Van 16 t/m 20 maart is in de RAI Amsterdam alles te vinden wat met varen te maken heeft. Fabrikanten en andere spelers op de boten- en watersportmarkt laten er hun nieuwste producten zien.

Vier van de acht projecten in InnovationLAB uit werkplaats QConcepts

Op de beurs is het InnovationLAB de place-to-be als het gaat om innovaties.

‘Het InnovationLAB op de beurs is de centrale plaats waar alle marktontwikkelingen, trends en innovaties samenkomen.’

Daar moeten wij met QConcepts dus bij zijn! Vier van de acht (!) projecten die te vinden zijn in het InnovationLAB komen tenminste gedeeltelijk uit de werkplaats van QConcepts. Goed vertegenwoordigd dus. We zetten deze projecten even op een rijtje:

 

  1. Skeiron Systems

De airborne windturbine onder de naam Skeiron Systems ­– naar de Griekse god van de noordwestenwind – zal in het InnovationLAB opgesteld staan. Deze is al verder in het ontwikkelproces en zit momenteel in de testfase. Meer informatie..

  1. Ortega Explorer

De Ortega Explorer van Ortega Submersibles BV is een eenpersoons duikboot die boven én onder water snel kan varen. QConcepts heeft de besturings- en aandrijfsystemen hiervoor ontwikkeld, evenals de vleugels. Meer informatie…

 

  1. RISE roeiboot

RISE (Rowing Innovation and Sports Engineering) is een vierpersoons roeiboot op hydrofoils van de TU Delft. De rol van QConcepts hierin is ondersteuning bij de ontwikkeling en productie van de hydrofoils. Meer informatie…

 

  1. Aeronamics zeilboot

Preview van een eenpersoons recreatieve zeilboot op hydrofoils van Aeronamics BV, die bij QConcepts wordt ontwikkeld. De ontwikkeling van deze boot zit in een afrondende fase. Op de HISWA kun je hier vast een glimp van opvangen. Meer informatie…

 

Enkele teamleden zullen naar Amsterdam afreizen om QConcepts te vertegenwoordigen en tekst en uitleg te geven aan geïnteresseerden. We zijn te vinden in het InnovationLAB, stand 07.522. Bent u er ook? Kom dan even bij ons langs!

 

Daarnaast zal Jurian Rademaker zondagmiddag een presentatie geven in het HISWA Zeiltheater, het podium waar verschillende sprekers een groot aantal watersportgerelateerde onderwerpen zullen behandelen. De presentatie van Jurian is getiteld ‘Hydrofoils – de nieuwe mainstream’ en gaat over de bereikbaarheid van het varen op hydrofoils voor de recreatieve zeiler.

 

De presentatie is te zien van 12.00 – 12.45 uur in het Zeiltheater